1.08.2007

Hafıza-i beşer nisyan ile maluldür

Adamlar boşuna "atalarımız" olmamışlar, bir bildikleri var da konuşuyorlar. Ama her şey tadında güzel. İnsan hafızasının sınırlarını aşmış biri olarak, "balık hafızası" tabir edilen bellek türüne sahip olduğum, "su götürmez gerçekler" listesinin ilk beşi arasındaki yerini uzun süredir korumakta... (bkz: Dory mode on) Kısa süreli hafıza benim sistemimde tanımlanmamış. (Buna karşın uzun süreli bellekte en ince ayrıntılara kadar inebilmem de ayrı bir yazı konusu olabilir) Bu yüzden de, "şifre, parola, kullanıcı adı, vs..." dendiğinde bir irkilirim.


1 yıl önce açtığım, fakat "sevgili günlük"üme vakit ayırmaktan, yazmayı ihmal ettiğim bir blogum vardı. 2 gün önce bir vesileyle-o kendini biliyor-açıp bakayım dedim. Demez olaydım! Bir insan en son 5 ay önce girdiği kullanıcı adıyla şifresini hatırlamaz mı!! Hadi hatırlamadın, neden 1,5 saat inat edersin, ekran karşısında sinirden olmadık şekillere girersin... Yok, olmadı. Ne kullanıcı adımı, ne kaydolurken verdiğim mail hesabımı, ne de şifremi doğru kombinasyonla bir araya getirip, hesabıma giremedim. O hezeyanla da sarılırsın klavyeye, açarsın yeni, temisssss ve bir o kadar da kıymetlimissss bir sayfa!

İşte geldim, burdayım...


4 yorum:

İlkeR dedi ki...

Hoşgeldiniz sayın balık insan:) tatlı dory kişisi :)) burdaki şifre ve adresini bi kenara yaz derim ben..:) bi de kobacan öperimmm

alikaanpehlivan-karakalem dedi ki...

fish doesn't think 'cause fish knows everything..buda, 'atalarımız'a Arizona Drem-in' ce bir dille, biraz tuhafta olsa; neşelenmeyi yaşayan, İstanbul aşığı , Sanatmanyaa varlığındaki arkadaşıma 'Go girl'diyebilmemi sağladı..Göözde!!! Yollayabildimmi??;)

alikaanpehlivan-karakalem dedi ki...

yaa ..yorum şeyettimdide?? almadın di mi??

Göz dedi ki...

Beside knowing everything, the fish also gets everything. Anything...
Got it man;)

This is a film about a man and a fish
This is a film about dramatic relationship between man and fish
The man stands between life and death
The man thinks,
The horse thinks,
The sheep thinks,
The cow thinks,
The dog thinks.
The fish doesn't think.
The fish is mute, expressionless.
The fish doesn't think,
'cause the fish knows everything
The fish knows everything